Zwangerschapsmassage
Tijdens je zwangerschap verandert er heel veel in je lichaam. Niet alleen groeit er nieuw leven in jouw buik, maar ook je lijf moet zich aanpassen aan de veranderingen. Dit vraagt zowel fysiek als mentaal en energetisch heel veel van je. Een massage kan je helpen om je spieren te ontspannen, maar kan ook mentaal verlichting geven.


Houdingen tijdens massages:
In de studio in Albergen heb ik een massagebank met uitsparring voor de buik en borsten. Hierdoor kan ik een verantwoorde massage geven terwijl jij op je buik ligt.
Voor de massages aan huis heb ik geen uitsparringen in de bank, daarom masseer ik vanuit drie andere houdingen:
- Zijligging met behulp van een zwangerschapskussen
- Half-rechtzittende houding
- Voorover geleund op een stoel of met kussens
Voordelen van massages:
Massages tijdens de zwangerschap kunnen veel voordelen hebben. Deze voordelen verschillen per trimester. ik heb er echter voor gekozen om niet te masseren in het eerste trimester.
Tweede trimester:
Doordat de buik nu flink begint te groeien, is de massage in deze periode vooral gericht op het verzachten van rugklachten, pijn in de benen, mogelijke krampen en ontspanning bieden.
Derde trimester:
In deze periode van de zwangerschap hebben de nek, schouders, rug, bekken, benen en voeten veel te lijden onder het toenemende gewicht van de buik. Daarom richt ik mij tijdens massages in dit trimester voornamelijk hierop.

Redenen om niet te masseren:
Er zijn redenen om niet te masseren, ook wel contra-indicaties genoemd. Omdat juist in de zwangerschap de gezondheid van moeder en kind voorop staan, kan het dus zijn dat ik ervoor kies om niet te masseren zonder toestemming van een verloskundige. Mocht je twijfelen of ik je wel kan masseren, neem dan van tevoren even contact met mij op. Als je een afspraak maakt voor een massage stuur ik je een intakeformulier. Mocht ik zelf twijfelen of ik je wel kan masseren na het lezen van je intakeformulier, dan neem ik telefonisch contact met je op.